Приватне акціонерне товариство "Ремонтно-будівельне підприємство "Саніта"

Код за ЄДРПОУ: 03377314
Юридична адреса: Україна, 04050, м. Київ, вул. Герцена, буд. 10
 
Дата розміщення: 22.05.2015

Річний звіт за 2014 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); Вiдкрите акцiонерне товариство "Санiта" засновано вiдповiдно до рiшення Київського регiонального вiддiлення Фонду державного майна України вiд 29 червня 1994 р. № 594 ПР шляхом перетворення державного пiдприємства "Санiта" у вiдкрите акцiонерне товариство згiдно з з Указом Президента України вiд 26 листопада 1994 р. № 699/94 "Про заходи щодо забезпечення прав громадян на використавння приватизацiйних майнових сертифiкатiв". Статут зареєстровано 24 липня 1995 р. пiд реєстрацiйним номером 03377314. Засновником Товариства є фiзичнi особи - члени колишньої органiзацiї товариства покупцiв Державного комунального ремонтно-будiвельного пiдприємства "Санiта", якi набул права власностi на акцiї Товариства в процесi приватизацiї. Згідно з рішенням загальних зборів акціонерів від 19.03.2012р. відбулась зміна найменування на Публічне акціонерне товариство "Ремонтно-будівельне підприємство "Саніта" у зв'язку з приведенням у відповідність до вимог Закону України "Про акціонерні товариства".
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; Вищим органом управлiння Товариства є загальнi збори акцiонерiв. Директор - Шалаєв Олег Володимирович. Дочiрнiх пiдприємтсв та фiлiй пiдприємство не має.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу (осiб) - 14, середньої чисельностi позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом (осiб) -0, чисельностi працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осiб) - 0. Фонд оплати працi 474 тис.грн. Фонд оплати працi збільшився на 52,0 тис.грн., за рахунок збільшення заробітної плати працiвникiв. Кадрова програма емiтента, спрямована на забезпечення рiвня квалiфiкацiї працiвникiв операцiйним потребам емiтента.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емiтент не належить до будь-яких об'єднань пiдприємств.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Спільну діяльність з іншими організаціями, підприємствами, установами емітент не проводить.
будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб в звiтному перiодi не поступало.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); Прийнятою обліковою політикою Товариства встановлені такі методи обліку та принципи оцінки активів та зобов'язань: " амортизація об'єктів основних засобів нараховується прямолінійним методом виходячи зі строку корисного використання такого об'єкту, " ліквідаційну вартість об'єктів основних засобів і нематеріальних активів прийняти рівною нулю; " оцінку вибуття запасів здійснювати методом ідентифікованої собівартості; " калькулювання виробничої собівартості продукції, формування постійних та змінних загальновиробничих витрат здійснювати у відповідності з переліком встановленим Наказом про облікову політику;
основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Основним видом дiяльностi товариства було виконати ремонтно-будiвельних робiт по благоустрою. Основним замовником робiт є ПАТ "Київспецтранс". В зв'язку з зростанням вимог до покращання екологiї на Українi, благоустрою м. Києва, зазначений вид дiяльностi товариства має перспективу розвитку i в майбутньому. Зазначений вид дiяльностi не досить поширений та має свою особливiсть, тому конкуренцiя на ринку незначна. Крiм того, колектив товариства має великий досвiд роботи по наданню зазначених послуг, що надає перевагу перед конкурентами.
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; Придбання або вiдчуження активiв за останнi п'ять рокiв не було. Пiдприємство не планує будь-якi значнi iнвестицiї або придбання, пов'язанi з його господарською дiяльнiстю.
правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; Правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку протягом звітного року не укладались.
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Емiтент використовує власнi основнi засоби. Будь-яких значних правочинiв емiтента щодо основних засобiв в звiтному перiодi не було. Ступiнь використання обладнання - 100%. мiсцезнаходження основних засобiв - на митнiй територiї України. Екологiчнi питання не позначаються на використаннi активiв пiдприємства. Планiв капiтального будiвництва розширення або удосконалення основних засобiв Емiтент не має. Продаж крана РДК-250 за 80000 грн.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; Iстотними проблемами, якi впливають на розвиток товариства є досить високий податковий тиск та погоднi умови. Сплата передбачених чинним законодавством прямих та непрямих податкiв займає досить високу частку в доходах товариства та приводить до того, що товариство не має достатньо обiгових коштiв для здiснення господарської дiяльностi.Проведення реконструкцiї полiгону твердих побутових вiдходiв здiйснюється пiд вiдкритим небом, тому несприятливi погоднi умови досить суттєво впливають на обсяги виконаних робiт та їх якiсть.
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; Фактiв виплати штрафiв i компенсацiй за порушення чинного законодавства немає.
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; Керiвництво товариства фiнансову дiяльнiсть здiйснює на повному госпрозрахунку i протягом звiтного перiоду позиковими коштами не користувалося.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; За звiтний перiод всi зобов`язання по укладених угодах виконанi.
стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); Товариство планує в подальшому займатися зазначеним видом дiяльностi, спрямовуючi вiльнi обiговi кошти на розвиток виробництва та iнших передбачених статутом видiв дiяльностi. Iстотнi фактори, якi можуть вплинути на дiяльнiсть емiтента в майбутньому - покращення економiчної ситуацiї в країнi.
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; Дослiдження та розробки не ведуться. Планiв щодо проведення немає. В звiтному перiодi кошти на дослiдження та розробки не витрачалися.
судові справи, за якими розглядаються позовні вимоги у розмірі на суму 10 або більше відсотків активів емітента або дочірнього підприємства станом на початок року, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства, або судові справи, стороною в яких виступають посадові особи емітента (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; Судовi справи вiдсутнi.
інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Протягом року будь-якi подiї, що могли вплинути на оцiнку iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента, не вiдбулись.